Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zenka: Tema 11.crnogorskih medijskih dijaloga kulturološka, demokratska, izazovna

Objavljeno: 26.05.2018. 20:31 Autor: PR sluzba

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka svečano je otvorio 11. crnogorske medijske dijaloge, događaj koji je u ulcinjskom hotelu „Otrant“, okupio najeminentnije stručnjake i profesore iz regiona.

Međunarodni naučni skup koji se bavi temom medija i manjina, standardima, praksama i kulturološkim aspektima istih započeo je i zvanično danas u Ulcinju. Tokom dvodnevnog rada, učesnici će imati priliku da čuju i razmijene stručna mišljenja o pedeset naučnih radova koji će biti predstavljeni do završetka događaja.

Ministar Zenka  naglasio je da sloboda izražavanja, kao jedno od temeljnih ljudskih prava i osnov svakog građanskog i demokratskog društva, sa razlogom predstavlja izazov za sve društvene subjekte. On je pohvalio namjeru organizatora da se bavi predmetnom temom, iz razloga što je kreiranje javnih politika za slobodan i neometan rad medija jedan od važnih zadataka savremenih demokratija kojima teži i Crna Gora.

Zenka je istakao da Crna Gora gradi kvalitetne i iskrene odnose sa  svim zemljama, posebno onim iz susjedstva. Prema njegovih riječima to je čvrsta osnova evropske budućnosti. Ovogodišnju temu crnogorskih medijskih dijaloga, Zenka je ocijenio kao kulturološku, demokratsku i izazovnu u smislu da je postavljena široko, te da će izlagači i učesnici imati priliku da daju svoja viđenja brojnih radova koji su u programu konferencije.

Ministar je izrazio uvjerenost da će tema oplemeniti dosadašnja naučna i stručna znanja, otkriti nove vidike i dodatno osnažiti odnos medija prema manjinama. Njegova očekivanja su u pravcu usvajanja korisnih zaključaka koji će dodatno doprinijeti jačanju medijske kulture.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Organizacionog odbora Mimo Drašković i predsjednik opštine Ulcinj Lloro Nrekić. Ovogodišnji skup okupio je 80 naučnika i stručnjaka iz Crne Gore i inostranstva.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?