Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Evropske unije i Crne Gore o učešću Crne Gore u ISA² programu

Objavljeno: 28.05.2018. 17:02 Autor: MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo, Mariya Gabriel potpisaće u utorak, 29. maja 2018. godine, u Briselu Memorandum o razumijevanju između Evropske unije i Crne Gore o učešću Crne Gore u programu za rješenja interoperabilnosti i zajedničke okvire za evropsku javnu upravu, privredu i građane (ISA² program).

Evropska komisija je u junu 2014. usvojila predlog novog programa za podršku interoperabilnim rješenjima za javne administracije, privredu i građane EU - ISA², čiji je generalni cilj postizanje pune interoperabilnosti između različitih IT sistema kojima se obezbjeđuju elektronski javni servisi, kako u zemljama članicama, tako i na nivou EU. Interoperabilnost, elektronska uprava i otvoreni podaci predstavljaju osnove za dalju modernizaciju javne uprave i povećanje efikasnosti i kvaliteta javnih usluga. Pri tome, najveću važnost dobijaju prekogranične elektronske javne usluge, koje se između ostalog, tiču usluga unutrašnjeg tržišta, životne sredine, unutrašnjih poslova, carine i poreza, zdravstva, elektronskog identiteta i javnih nabavki.

Potpisivanjem ovog Memoranduma, Crnoj Gori će biti omogućeno korišćenje postojećih rješenja ISA², kao i planiranje budućih aktivnosti u okviru Programa.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?