Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo zdravlja i NVO Futura potpisali su Memorandum o saradnji

Objavljeno: 18.05.2018. 22:37 Autor: Ministarstvo zdravlja
Ministarstvo zdravlja i NVO Futura potpisali su Memorandum o saradnji, u cilju promovisanja socijalne zaštite i socijalne inkluzije lica oboljelih od demencije.

Memorandumom je predviđena bliska saradnja zdravstvenog resora i NVO Futura na primjenama i sprovođenju projekata od zajedničkog interesa na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, posebno vodeći računa o zaštiti lica oboljelih od demencije. Ministarstvo će davati podršku u stručnom osposobljavanju članova ove nevladine organizacije i osoba angažovanih u okviru projekata, a predviđena je i zajednička saradnja kroz organizaciju okruglih stolova i drugih skupova usmjerenih ka promociji poboljšanja kvaliteta života dementnih osoba i njihovih negovatelja.

Dogovoreno je da NVO Futura predlaže projektne aktivnosti koje su kompatibilne sa nadležnošću Ministarstva zdravlja i koje su u interesu pacijenata i negovatelja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?