Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dva mlada vozača vozila 162 km/h i 186 km/h

Objavljeno: 29.05.2018. 17:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su registrovali dva teška saobraćajna prekršaja, u kojima su dva mlada vozača vozila brzinom od 162 km/h i 186 km/h. Protiv njih podnijete su prekršajne prijave i na licu mjesta privremeno su im oduzete vozačke dozvole.

Naime, službenici Grupe su, 25.05.2018. godine oko 18,00 časova, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Sozina, zaustavili pmv marke „Audi“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.F. (18) iz Podgorice zbog prekoračenja brizine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 162 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv M.F. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 ZOBS-a, a od njega je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka.

Nadalje, službenici Grupe su, 26.05.2018. godine oko 19,40 časova, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Ulići zaustavili pmv marke „VW Golf“ bjelopoljskih registarskih oznaka kojim je upravljao mladi vozač K.K. (21) iz Bijelog Polja, zbog prekračenja brzine. On je upravljao vozilom brzinom od 186 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h. Protiv K.K. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 ZOBS-a, a do njega je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka.

Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?