Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa ambasadorima država Višegradske grupe: U novim okolnostima potpune političke stabilnosti još efikasnije u ispunjenje evropske agende

Objavljeno: 29.05.2018. 20:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa ambasadorima država Višegradske grupe da su predsjednički i lokalni izbori pokazali da je Crna Gora stabilno na evropskom i evroatlantskom putu i da će u novim okolnostima potpune političke stabilnosti društva Vlada jačati efikasnost rada na evropskoj agendi.

„Mi ćemo se u politički stabilnom okruženju skoncentrisati na evropske integracije realizujući jednu po jednu obavezu, pri čemu ćemo se posebno skoncentrisati na ispunjavanje privremenih mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24“ – rekao je predsjednik Vlade na sastanku sa ambasadorima Mađarske Kristijanom Pošom (Pósa Krisztián), Republike Slovačke Romanom Hlobenjom (Hlobeň) i Češke Republike Karelom Urbanom i otpravnicom poslova Ambasade Republike Poljske Anom Kaspšak (Anna Kasprzak).

Predsjednik Marković se zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ambasadori istakli da pitanje Zapadnog Balkana zauzima važno mjesto u okviru agende Višegradske grupe, uključujući i po pitanjima infrastrukturnog povezivanja i ponovili potpunu podršku Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske proširenju Evropske unije. U tom kontekstu posebno su istakli činjenicu da Crna Gora ispunjavajući uspješno obaveze iz evropske agende zadržava vodeće mjesto među državama kandidatima.

Informišući predsjednika Vlade Crne Gore o prioritetima Višegradske grupe do kraja mandata mađarskog predsjedavanja ambasadori su iskazali spremnost na dalje produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom posebno na ekonomskom planu, ali i na unapređenju promocije procesa naših evropskih integracija.

Zaključeno je da su politički odnosi Crne Gore i država Višegradske grupe odlični i dogovoren nastavak redovnog dijaloga.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?