Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ivanović u posjeti sjedištu Centra za bezbjednosnu saradnju

Objavljeno: 29.05.2018. 20:12 Autor: mod
Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, boravio je danas u posjeti sjedištu Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) u Rakitju, Republika Hrvatska.

Direktora Centra, ambasadora Hajdara Berka, Ivanović je upoznao sa najvažnijim aktivnostima Ministarstva odbrane. On je izrazio uvjerenje da će nova međunarodna pozicija Crne Gore, kao članice Alijanse, doprinijeti stabilnosti regiona.

Ivanović je istakao da je, pored članstva u NATO i EU, Crna Gora veoma posvećena jačanju saradnje sa regionalnim organizacijama i inicijativama. Među njima, dodao je Ivanović, RACVIAC zauzima značajno mjesto, kao organizacija koja ima za cilj jačanje regionalne stabilnosti i bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi. On je naglasio da će naša zemlja nastaviti da podržava rad RACVIAC-a, uz ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz članstva u ovoj organizaciji. 

Berk je, ističući napredak koji je naša zemlja ostvarila u reformi sistema odbrane, kazao da je regionalna saradnja u oblasti odbrane i bezbjednosti danas posebno značajna, imajući u vidu kompleksne bezbjednosne izazove. Ambasador je naglasio da je Crna Gora prepoznata kao pouzdan partner međunarodne zajednice, te naglasio da će RACVIAC nastaviti da promoviše regionalnu saradnju, kao i saradnju sa međunarodnim partnerima, u cilju uspostavljanja zajedničke platforme za očuvanje mira i stabilnosti.

Ivanović se tokom posjete upoznao sa kapacitetima Centra, kao i planovima za naredni period.

Sagovornici su se saglasili da ima prostora za intenziviranje saradnje Crne Gore i RACVIAC-a, što može doprinijeti evroatlantskoj perspektivi zemalja Jugoistočne Evrope.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?