Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Vlada će sagledati mogućnost ublažavanja stanja izazvanog rastom cijena naftnih derivata

Objavljeno: 29.05.2018. 20:20 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarka ekonomije Dragica Sekulić informisaće članove Vlade na sjednici u četvrtak o trenutom stanju u vezi sa novim cijenama naftnih derivata u Crnoj Gori, čiji je rast u jučerašnjem obračunu izazvalo povećanje vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro. 

Vlada prati kretanja na međunarodnom tržištu i, ukoliko ona budu prijetila da ugroze crnogorsku privredu i građane, sagledaće mogućnost preduzimanja potrebnih mjera u cilju ublažavanja eventualnih negativnih efekata, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost.

Obračun maksimalno dozvoljenih vrijednosti naftnih derivata Ministarstvo ekonomije vrši svakog drugog ponedjeljka za prethodnih 10 radnih dana. To znači da će kretanja cijena na međunarodnom tržištu u ovoj i sljedećoj nedjelji odrediti nivo eventualne korekcije cijena u Crnoj Gori.

Naredni obračun, koji podrazumijeva obračun prosječne vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu od 10 radnih dana, Ministarstvo će objaviti 11. juna. 

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?