Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Dva lica lišena slobode a jedno novčano kažnjeno; oduzeta eksplozivna i druga sredstva namijenjena nezakonitom izlovu ribe kao i 70 kg ribe

Objavljeno: 30.05.2018. 16:31 Autor: UP
UP

Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Bar juče su na dvije lokacije kontrolisali tri lica i pronašli i oduzeli eksplozivna i druga sredstva za koja se sumnja da su namijenjena nezakonitom izlovu ribe kao i ribu za koju se sumnja da je izlovljena na nezakonit način. Dva lica su lišena slobode, dok je treće lice novčano kažnjeno zbog prekršaja.

Naime, službenici Stanice granične policije Bar su, 29.05.2018. godine oko 08,30 časova, na lokalitetu brda Volujica, u blizini tunela Rikavac, kontrolisali i legitimisali Lj.P. (45) i A.B. (38) iz Bara. Izvršen je pregled ovih lica, kao i užeg i šireg lica mjesta, kojom prilikom su u neposrednoj blizini navedenih lica pronađene tri eksplozivne naprave za koje postoji osnov sumnje da se radi o dinamitu. Ova dva lica su privedena u Centar bezbjednosti Bar. Nakon uzetih izjava, Lj.P. i A.B. su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Službenici SGP Bar su takođe, 29.05.2018. godine, oko 13,10 časova, na lokalitetu Kraljičina plaža kontrolisali D.B. (58) iz Bara. Izvršenim pregledom lica i terena su u neposrednoj blizini ovog lica pronađene tri transportne torbe pune izlovljene ribe (cipola) težine oko 70 kilograma, kao i ručni sak, puška za podvodni ribolov i veća količina opreme za izlov ribe. D.B. je doveden na Granični prelaz Luka Bar gdje je predat inspektoru za morsko ribarstvo koji je ovom licu izdao prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 250 eura, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi. Nakon toga ovo lice je predato službenicima CB Bar radi uzimanja parafinske rukavice, jer postoji osnov sumnje da je riba izlovljena upotrebom eksplozivnih naprava.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?