Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Otvorena XI Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka Radunović: Konferencija dobar primjer saradnje zemalja Zapadnog Balkana

Objavljeno: 30.05.2018. 17:08 Autor: Ivona Mihajlović - administrator
Ministar finansija Darko Radunović je otvorio XI Regionalnu konferenciju o katastru i infrastrukturi prostornih podataka koja se održava danas i sjutra u hotelu Splendid u Bečićima, u organizaciji Uprave za nekretnine i Ministarstva finansija.

Ministar Radunović je istakao zadovoljstvo što je Crna Gora ove godine domaćin ovog važnog međunarodnog događaja, koji doprinosi razmjeni znanja i podstiče međusobno povezivanje zemalja regiona kroz razmjenu iskustava i dobre prakse u oblasti katastra i infrastrukture prostornih podataka.

Crna Gora je kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, kako je ministar istakao, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim procesima i posvećena je stabilnosti i prosperitetu, kao i jačanju institucionlnih veza sa EU prvenstveno kroz snažnije povezivanje sa zemljama regiona. ,,Dobrosusjedski odnosi ključni su su za ekonomski i infrastrukturni razvoj i evropske integracije“, naglasio je ministar Radunović i iskazao uvjerenje da je pomenuto cilj svih država  Zapadnog Balkana.

Ministar je ukazao da je današnji događaj prilika da se kroz konstruktivan dijalog zajednički  doprinese ubrzanju reformi i implementaciji visokih standarda u procesu Evropskih integracija i izrazio  zadovoljstvo radom Uprave za nekretnine koja kroz organizaciju konferencije, kontinuirano daje svoj puni doprinos očuvanju i unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

Radni dio konferencije započet je prezentacijama Uprave za nekretnine, kao i institucija Slovenije, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Albanije i Bugarske. Drugog dana konferencije će biti predstavljeni regionalni i međunarodni projekti i biće organizovane diskusije na temu međunarodne i regionalne saradnje kao i vizije razvoja katastarsko – kartografskih institucija.


PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?