Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Polaznici Generalštabnog kursa slovenačkog Centra vojnih škola u posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 31.05.2018. 19:12 Autor: mod

Polaznici 8. klase Generalštabnog kursa Centra vojnih škola Vojske Republike Slovenije, boravili su u studijskoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. 

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, upoznao je danas predstavnike uprave i polaznike kursa sa ostvarenim rezultatima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, kao i sa prioritetima za naredni period. On je naglasio da će Crna Gora nastaviti da promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice, uz uvjerenje da je integracija u NATO i EU najbolji garant mira i stabilnosti regiona. Daković je istakao da će Crna Gora nastaviti sa aktivnim učešćem u međunarodnim misijama i operacijama, kako bi potvrdila svoju poziciju kredibilnog saveznika, doprinoseći globalnoj bezbjednosnoj sceni.

Izražena je zadovoljstvo sadržajnom bilateralnom saradnjom sa Republikom Slovenijom, koja se konstantno unaprijeđuje kroz razmjenu iskustava, vještina i znanja iz oblasti odbrane i bezbjednosti, kao i u okviru regionalnih inicijativa, kao i zajedničkog učešća u međunarodnim misijama i operacijama.

Polaznici 8. klase Generalštabnog kursa Centra vojnih škola Vojske Republike Slovenije imali su priliku da se bliže informišu o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, progresu Crne Gore sa fokusom na NATO i EU, kao i o bezbjednosnim i odbrambenim ciljevima Crne Gore.

Jelena Boskovic Jelena Boskovic Jelena Boskovic

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?