Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Sofiji

Objavljeno: 31.05.2018. 21:06 Autor: MUP
Na sastanaku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se danas i sjutra održava u Sofiji, Crnu Goru predstavljaju generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i samostalni savjetnik u Direkciji za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Vojin Vojinović.

Ovaj sastanak je prilika da generalni direktori za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata zajednički sagledaju dostignuća u oblasti civilne zaštite u toku šestomjesečnog predsjedavanja Republike Bugarske Savjetom Evropske unije, razmijene informacije i predlože najbolje načine zajedničkog rješavanja novih izazova u ovoj oblasti, kao i identifikuju prioritete tokom predsjedavanja Republike Austrije.

Bugarska po prvi put predsjedava Savjetom Evropske unije i za tu priliku izabran je moto predsjedništva „Ujedinjeni mi stojimo jaki“, koji treba da vodi do ostvarivanja jednog od glavnih ciljeva – pronalaženja adekvatnih odgovora na trenutne izazove sa kojima se suočava Evropka unija u relevantnim oblastima politike.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?