Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivična prijava protiv policijskog službenika zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pokušao da stranim državljanima produži boravak u Crnoj Gori na nezakonit način

Objavljeno: 31.05.2018. 21:25 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Osnovano se sumnja da je R.M, dok je radio na dva granična prelaza, u dva navrata – jednom u noći između 23. i 24. aprila 2016. i drugi put 30. oktobra 2017. godine, više puta, protivravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, u aplikaciju o graničnim evidencijama unio netačne podatke koji su se odnosili na to da su izvjesni državljani jedne zemlje ušli i izašli iz Crne Gore, iako ta lica nisu prelazila granicu Crne Gore u tom periodu već su sve vrijeme boravila na našoj teritoriji, a sve u cilju da bi im omogućio produženje boravka na teritoriji Crne Gore protivno propisima koji se odnose na boravak lica u našoj državi.

Krivična prijava protiv R.M. je, shodno konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

Slijede mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije koje se odnose na utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?