Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nastavlja se implementacija Programa saradnje u oblasti kulture između Crne Gore i Države Izrael

Objavljeno: 01.06.2018. 18:44 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i Nj.E. Alona Fišer Kam, ambasadorka Države Izrael u Crnoj Gori, razgovarali su danas na Cetinju o saradnji u oblasti kulture između dvije države i mogućnostima za njeno osnaživanje u narednom periodu.

Sagovornici su istakli da su dvije zemlje zajednički realizovale značajan broj projekata, ali da bi u narednom periodu trebalo raditi na intenziviranju saradnje između institucija kulture. Posebno je naglašena implementacija Programa saradnje u oblasti kulture koji je prošle godine potpisan između Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael, za period 2017-2020, u okviru kojeg se očekuje realizacija projekata u svim oblastima kulturno-umjetničkog stvaralaštva i kulturne baštine.

Ministar Bogdanović i ambasadorka Fišer Kam su takođe razgovarali o arheološkim istraživanjima na lokalitetu Duklja, u okviru kojeg postoji interesovanje za saradnju arheologa iz Izraela sa Centrom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore. Istovremeno, naglašena je mogućnost boravka crnogorskih arheologa u Izraelu, u cilju razmjene iskustava i unaprjeđenja profesionalnih vještina.

U oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, posebno je apostrofiran značaj dosadašnje saradnje u oblasti pozorišta, kao i intenziviranje zajedničkih aktivnosti u oblasti filma i muzike.

Zaključeno je da će u narednom periodu biti uloženi dodatni napori u cilju realizacije što većeg broja uspješnih projekata iz oblasti kulture.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?