Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković obišao Kancelaruju za evropske integracije: Evropska agenda mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti

Objavljeno: 01.06.2018. 20:45 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

     
Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas Kancelariju za evropske integracije i u razgovoru sa glavnim pregovaračem Crne Gore i Evropske unije Aleksandrom Drljevićem i njegovim zamjenicima Ivanom Glišević-Đurović i Miodragom Radovićem rekao da očekuje redovan i efikasan monitoring realizacije naših obaveza u cilju daljeg unapređenja procesa evropske integracije prije svega odgovornijim odnosim različitih segmenata vlasti.
    
„Naša ključna politika je podizanje kvaliteta procesa integracije u EU. Treba dovesti reforme do kraja. Pred vama je ozbiljan posao“ – rekao je predsjednik Vlade.

Ukazavši na potrebu efikasne koordinacije Kancelarije glavnog pregovarača i svih segmenata javne uprave Premijer je rekao da realizacija naših obaveza iz evropske agende mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u Evropsku uniju bio uspješno realizovan u predviđenom roku.

Na sastanku je analiziran naš integracioni proces. Zaključeno je da Crna Gora uspješno odgovara na izazove ali je ocjenjeno da je potrebno napraviti snažne iskorake kako u pogledu vremenskog okvira tako i u vezi sa kvalitetom samog procesa, za šta nova pregovaračka struktura predstavlja dobru osnovu.

Sastanku je prisustvovala i ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?