Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Krivična prijava protiv lica osumnjičenog da je izazvalo opštu opasnost ispaljivanjem metka u tle nakon svađe

Objavljeno: 01.06.2018. 19:53 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić identifikovali su i pronašli lice osumnjičeno da je prije tri dana, nakon svađe koju je sa još jednim licem imao sa sugrađaninom, upotrijebilo vatreno oružje ispaljujući metak u zemljanu podlogu. Ovo lice pronađeno je dan nakon događaja a osumnjičeno je za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv njega je, nakon uzimanja izjave i sprovođenja tužiocu, nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava.

Naime, Dežurna služba CB Nikšić je 29.05.2018. godine oko 20,30 časova obaviještena telefonskim putem od strane M.K. iz Nikšića da je u naselju Kapino polje imao svađu odnosno sukob sa dva lica nakon čega je jedno od ovih lica upotrijebilo vatreno oružje odnosno ispalilo jedan metak u tle. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su lice mjesta obezbijedili, nakon čega je po ovlašćenju državnog tužioca iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici izvršen uviđaj. Prilikom vršenja uviđaja pronađen je i izuzet jedan pištoljski metak koji će biti predmet vještačenja.

Na osnovu kriminalističke obrade došlo se do identiteta lica sa kojima je, kako se sumnja, neposredno prije prijavljivanja događaja policiji sukob imao M.K, a radi se o B.D. (46) i I.P (31) iz Nikšića. Sumnja se da je, nakon svađe odnosno sukoba B.D. i I.P. sa jedne i M.K. sa druge strane, B.D. izvadio pištolj i iz njega u tle ispalio jedan projektil. Nako toga B.D. i I.P. su se, sumnja se, udaljili sa lica mjesta vozilom kojim su se prethodno dovezli. O događaju je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se o događaju upozna državni tužilac u ODT u Nikšiću a koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici CB Nikšić su dan kasnije, 30.05.2018. godine oko 10,00 časova, u mjestu Rastoci lišili slobode B.D, kojom prilikom je on policijskim službenicima predao pištolj marke „Pietro Beretta“ cal. 7.65 mm, koji je imao u ilegalnon posjedu a koji je kako se sumnja korišćen prilikom izvršenja opisanog krivičnog djela.

Od B.D. je u policijskim prostorijama uzeta izjava nakon čega je sproveden na dalju nadležnost državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

Protiv osumnjičenog B.D. je, zbog sumnje da je upotrijebio vatreno oružje koje je imao u ilegalnom posjedu i izazvao opasnost po život i tijelo lica, podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio dva navedena krivična djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?