Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radionica „Kako uspješno sprovesti transfer tehnologije i komercijalizovati rezultate naučnog istraživanja“ u utorak na UCG

Objavljeno: 01.06.2018. 20:16 Autor: Ministarstvo nauke
Radionica pod nazivom „Kako uspješno sprovesti transfer tehnologije i komercijalizovati rezultate naučnog istraživanja“ održaće se u utorak, 5.juna od 8:30 do 11 sati u Plavoj Sali zgrade Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Na radionici će prezentacije održati međunarodni stručnjaci koje predvodi g-dja Danica Ramljak, ekspert za nauku i inovacije iz Svjetske banke.

Glavni fokus radionice je predstavljanje važnosti nauke i inovacija kao pokretača privrednog rasta kroz inovativna istraživanja, zaštitu intelektualne svojine, saradnju javnog i privatnog sektora i otvaranje novih start up preduzeća utemeljenim na rezultatima naučnih istraživanja.

Međunarodni stručnjaci će učesnicima radionice prenijeti lična iskustva i primjere najboljih svjetskih praksi kako bi osnažili domaću zajednicu i podstakli je na novi iskorak u budućem razvoju. Na radionici će učestvovati prorektori, dekani i prodekani svih članica Univerziteta Crne Gore, kao i predstavnici državnih institucija i Svjetske Banke.

Agendu možete pogledati OVDJE.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?