Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana obuka „Digitalna uprava u državnoj administraciji Francuske“

Objavljeno: 01.06.2018. 20:30 Autor: MJU

MJU  MJU

Ministarstvo javne uprave je u saradnji sa Upravom za kadrove i ENA-om (Francuska škola za državnu upravu) organizovalo trodnevnu obuku na temu „Digitalna uprava u državnoj administraciji Republike Francuske“, od 30.maja do 1.juna 2018. godine u Podgorici.

Predavač i ekspert iz kabineta premijera Republike Francuske, Flavien Testevuide, na radionici je učesnicima predstavio značaj digitalizacije državne uprave, kao i smjernice za modernizaciju javne uprave, informacionih sistema države, politika otvorenosti i razmjene javnih podataka i principi podrške administraciji.

Takođe, predstavljena su dva metoda za razvoj IT projekata, V metod i Agile metod, kao i različite tehnike koje se primjenju za ove metode i funkcije koje su neophodne za njihovu implementaciju.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa platformom francuske administracije service-public.fr namijenjenoj građanima, kao i da razmijene mišljenja i iskustva u ovoj oblasti.

Učesnici obuke su službenici koji se bave IT tehnologijama u ministarstvima i službenicimi iz Ministarstva javne uprave.

MINISTARSVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?