Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izložba geološke zbirke „Kamen krije znanje“

Objavljeno: 01.06.2018. 20:59 Autor: Ministarstvo kulture
U okviru programa obilježavanja Evropske godine kulturne baštine, Prirodnjački muzej Crne Gore i JU Muzeji i galerije Nikšić, organizuju izložbu geološke zbirke dr Dušana Dragovića „Kamen krije znanje“.

Izložba će biti otvorena 1. juna 2018. godine u u galeriji „Nikola I“ u JU Muzeji i galerije Nikšić, sa početkom u 20 sati. 
Geološku zbirku dr Dušana Dragovića Prirodnjački muzej Crne Gore preuzeo je 2016. godine, uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Crne Gore.

Na prostoru Crne Gore, kao posljedica složene geološke građe, odnosno složenih geoloških procesa koji se odvijaju u kontinuitetu od 390 miliona godina, javljaju se brojne vrste minerala. Oni su često koncentrisani u ležišta i pojave mineralnih sirovina (ruda). Ležišta sirovina se kod nas javljaju na oko 250 lokaliteta, a u njima su zastupljene rude i minerali u preko 200 vrsta i varijeteta.

Ministarstvo kulture je nacionalni koordinator programa obilježavanja Evropske godine kulturne baštine u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?