Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u dvodnevnoj radnoj posjeti Pljevljima i Bijelom Polju

Objavljeno: 04.06.2018. 18:49 Autor: MPRR

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u utorak i srijedu, 5. i 6. juna, u radnoj posjeti opštinama Pljevlja i Bijelo Polje.

U Pljevljima, 5. juna, biće uručena rješenja poljoprivrednim proizvođačima iz te opštine, koji su ostvarili pravo na podršku po Javnom pozivu za preradu na gazdinstvima.

Potpredsjednik Simović će tokom posjete Pljevljima imati zaseban sastanak sa rukovodstvom Opštine. Planiran je i obilazak više preduzeća i poljoprivrednih domaćinstava sa područja te opštine.

Istog dana, na putu ka Bijelom Polju, potpredsjednik Simović, zajedno sa predstavnicima Opštine Bijelo Polje, Uprave za šume i koncesionarima, izvršiće neposredni uvid u stanje putne infrastrukture koju koriste koncesionari.  

U srijedu, 6. juna, potpredsjednik Simović, sa saradnicima, nastavlja radnu posjetu Bijelom Polju sastankom sa rukovodstvom Opštine. Nakon toga, potpredsjednik Simović će uručiti rješenja o dodjeli podrške poljoprivrednim proizvođačima iz Bijelog Polja i susjednih opština koji su ostvarili podršku po javnim pozivima za nabavku stoke.

U nastavku posjete Bijelom Polju, potpredsjednik Simović će obići zemljoradničku zadrugu Zaton.

Agenda posjete:

Utorak – 5. jun

10:00 – 11:00

Sastanak sa rukovodstvom Opštine Pljevlja (Opština)

11:00 – 12:30

Dodjela rješenja poljoprivrednicima iz Pljevalja koji su ostvarili podršku po Javnom pozivu za preradu na gazdinstvima (hotel Franca)

13:00 – 13:45

14:30 – 16:00

Posjeta firmi RM Komerc (Bakrenjače)

Posjeta poljoprivrednim proizvođačima Vukomanu i Veljku Petroviću (Kosanica)

17:30 – 19:30

Obilazak seoskih puteva na području Vraneške doline

 

Srijeda - 6. jun

09:00 – 10:00

Sastanak sa rukovodstvom Opštine Bijelo Polje (Opština)

10:00 – 11:30

 

12:00 – 12:45

Dodjela rješenja o podršci poljoprivrednicima iz Bijelog Polja i susjednih opština za nabavku stoke i upravljanje stajnjakom (Hotel Franca)

Posjeta zemljoradničkoj zadruzi Zaton

 

 

Pozivamo predstavnike medija da isprate aktivnosti u okviru radne posjete potpredsjednika Simovića opštinama Pljevlja i Bijelo Polje.

 

 PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?