Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Tri lica lišena slobode; oduzeti automatska puška, šest pištolja, četiri puške i dva blindirana vozila

Objavljeno: 04.06.2018. 21:05 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u akciji usmjerenoj na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv još dva lica podnijeta je prijava iz Zakona o oružju. Pretresom 13 lokacija odnosno stanova koje koristi 12 lica pronađeno je i oduzeto 11 komada vatrenog oružja – automatska puška, šest pištolja i četiri puške, kao i 313 metaka i osam okvira za vatreno oružje. Osim toga, od dva lica su privremeno oduzeta dva blindirana vozila radi provjera.

Naime, službenici CB Podgorica su tokom vikenda izveli akciju pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice. Izvršeni su pretresi 13 lokacija koje koriste 12 lica i to: V.M. (32), D.M. (41), S.S. (35), N.J. (30), A.T. (46), N.P. (45), M.G. (30), M.M. (38), P.R. (34), B.M. (27), M.M. (32) i S.T. (32).

Prilikom pretresa službenici CB Podgorica su pronašli i oduzeli: jednu automatsku pušku sa bajonetom, šest pištolja, četiri puške, 313 komada municije raznih kalibara (od čega 47 komada od automatske puške) i osam okvira za municiju (od čega tri za automatsku pušku).

Osim automatske puške sa bajonetom, u ilegalnom posjedu bio je jedan od pištolja, dok su dva pištolja (od kojih je za jedan istekao i rok važenja oružnog lista) držani u stanovima suprotno zakonu odnosno na nebezbjedan način. Ostala tri pištolja kao i četiri puške držane su legalno odnosno za njih postoje izdati validni oružni listovi na imena lica odnosno članova porodica navedenih lica.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.M. (27), M.M. (32) i S.S. (35) liše slobode, i da mu se u zakonskom roku privedu uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv još dva lica – članova porodica kontrolisanih lica podnijeta je prekršajna prijava iz čl. 107 Zakona o oružju.

Osim navedenog, službenici CB Podgorica su u okviru aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica od dva lica, R.M. (29) i V.V. (35), oduzeli dva blindiraa vozila.

Svo oduzeto oružje i municija, kao i vozila, biće predmet vještačenja odosno provjera.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?