Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Plav: Pronađeno oko 120 kilograma skanka; aktivnosti na identifikaciji lica koje je sakrilo džakove sa ovom drogom u toku

Objavljeno: 05.06.2018. 18:33 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične policije Berane – Stanice granične policije Plav su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja u Gusinju pronašli sakrivene džakove u kojima se nalazilo oko 120 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Policija preduzima intenzivne aktivnosti lica koje je ostavilo i sakrilo džakove sa drogom u namjeri da je stavi u promet.

Naime, službenici SGP Plav su, 04.06.2018. godine oko 14,00 časova, u mjestu Lijevi Grnčar, Opština Gusinje, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli sedam džakova, koje je ostavilo nepoznato lice ili više njih, a u kojima se nalazilo 29 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 121,5 kilograma. Džakovi sa skankom su bili sakriveni u šiblju na dijelu terena gdje nema lokanlog puta.

O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su sa službenicima Centra bezbednosti Berane izašli na lice mjesta, i izuzeli opojnu drogu.

Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju identifikacije i pronalaska lica koje je ostavilo ovu opojnu drogu na navedenoj lokaciji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?