Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljena tri krivična djela; procesuirana četiri lica

Objavljeno: 05.06.2018. 20:19 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela, rasvijetlili tri krivična djela i to krivično djelo lažno prijavljivanje, oduzimanje vozila i krivično djelo krađa, koja su počinjena u prethodnom periodu. Tom prilikom su procesuirana četiri lica zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.

Naime, službenici CB Podgorica su, 31.05.2018. godine, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.P. (18) i G.V. (18), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje. Oni su ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinili na način što su 20.05.2018. godine pristupili u službene prostorije CB Podgorica i prijavili da ih je tog dana oko 20,00 časova u ulici Oktobarske revolucije, u dvorišnom dijelu zgrade, napalo više lica, i da je jedno lice tom prilikom prišlo M.P. i od njega uz prijetnju nožem otuđilo novčanik u kojem se nalazilo 100 eura. Preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da su ova lica lažno prijavila događaj iz razloga što je M.P. potrošio novac, te da je iz straha od roditelja pristupio u CB Podgorica i lažno prijavio da je od njega novac otuđen.

Nadalje, službenici CB Podgorica su, 04.06.2018. godine, rasvijetlili krivično djelo oduzimanje vozila i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv S.L. (26) iz Danilovgrada. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 03.06.2018. godine, iskoristio nepažnju R.Ž. kao i to što je ključ bio u bravi, te sa parking prostora u ulici Vojslavljevića, otuđio tmv marke „Mercedes Spinter“, vlasništvo firme „Hidrokop“, koje je stavio u pogon i odvezao se sa lica mjesta u pravcu Budve. On je zaustavljen od strane službenika Centra bezbjednosti Budva i zadržan do dolaska službenika CB Podgorica.

Službenici CB Podgorica su, 31.05.2018. godine, rasvijetlili krivično djelo krađa i nadležnom tužiocu podnijeli posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv S.A. (19) iz Italije, nastanjen u Podgorici, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, 11.05.2018.godine, ušao u unutrašnjost pekare „Bite“, kroz otključana vrata sa zadnje strane objekta, gdje je u svlačionici otvorio više ormarića koji su bili prazni, a koji služe za odlaganje ličnih stvari. On je tom prilikom ključem koji je ostao u jednoj bravi otključao ormarić koji koristi oštećena A.K. i iz novčanika koji se nalazio u tašni otuđio novac u iznosu od 220 eura, nakon čega je neopaženo izašao iz objekta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?