Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava događaja: Preventivni zdravstveni pregledi za pripadnike/pripadnice romske i egipćanske populacije

Objavljeno: 05.06.2018. 20:40 Autor: Maja Jović
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Crvenim krstom Crne Gore, već petu godinu zaredom organizuje akcije preventivnih zdravstvenih pregleda za pripadnike/pripadnice romske i egipćanske populacije.
Sjutra u Domu zdravlja Tivat, 06.06.2018., sa početkom u 10 časova zakazana je provjera šećera u krvi, EKG-a, pregled ljekara opšte prakse, snimanje pluća za 21 pripadnika/cu romske i egipćanske populacije.
Vodeći se parolom da je prevencija najbolji način za očuvanje zdravlja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, redovno organizuje pomenute akcije u gradovima u kojima živi značajan broj pripadnika romske i egipćanske populacije. Ove godine akcija je sprovedena u Bijelom Polju 28.05. 2018. godine, sjutra će biti realizovana u Domu zdravlja Tivat, a nakon toga uslijedit će Podgorica, Nikšić i Berane.
Pozivamo medije da isprate ovaj događaj.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?