Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na roadshow prezentaciji u četiri poljska grada

Objavljeno: 06.06.2018. 20:32 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore kao partner AviaReps roadshow-a na sjeveru Poljske ima priliku da kroz destinacijske prezentacije predstavi Crnu Goru turističkoj privredi Poljske. U periodu od 4-7. juna destinacija se predstavlja u Gdanjsku, Ščećinu, Poznanju i Lođu.

Učešće na poljskom roadshow-u ima za cilj povećanje vidljivosti i prisustva Crne Gore na poljskom tržištu, upoznavanje poljske turističke privrede sa našom destinacijom, uspostavljanje novih kontakata kao i produbljivanje saradnje sa dosadašnjim partnerima u cilju veće zastupljenosti crnogorske ponude u programima putovanja. Prezentacijama su prisustvovale neke od najznačajnijih agencija sa tržišta Poljske: „Nekermann“, „Itaka“, „Wega“, „Rainbow“ i „Nat“ koji je novi turoperator i zainteresovan je za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Ovo je prva u nizu aktivnosti koje NTO CG sprovodi u saradnji sa AviaReps-om, globalnom mrežom koja radi na povezivanju sektora turizma i vazduhoplovnih kompanija. U septembru će uslijediti učešće na AviaReps roadshowu u gradovima na jugu Poljske kao i on-line trening za učesnike sa oba roadshow-a. Nakon toga, za učesnike kojima Crna Gora bude najinteresantnija biće organizovano studijsko putovanje u Crnu Goru koje će obuhvatiti radionicu sa crnogorskom turističkom privredom, kao i obilazak destinacije. U organizaciji ovog događaja će se kao partneri pridružiti „Balticas“ i nacionalna poljska avio kompanija „LOT“ koja će učesnicima obezbijediti avio-karte.

Iz godine u godinu, sve je veći broj turista iz Poljske koji biraju Crnu Goru kao turističku destinaciju. U 2017. Crnu Goru je posjetilo 5,9 odsto više turista iz Poljske, dok je rast broja noćenja veći za 4,4 odsto. NTO CG u cilju što boljeg pozicioniranja Crne Gore kao turističke destinacije na poljskom tržištu u narednom periodu, zajedno sa strateškim partnerima, lokalnom turističkim organizacijama i crnogorskom turističkom privredom planira organizovanje studijske posjete renomiranih medija, kao i učešće na sajmu turizma „TT Warsaw“.

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?