Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pet albanskih državljana ilegalno plovilima prešli granicu na moru i vršili nezakoniti izlov ribe; lica lišena slobode a potom prekršajno kažnjena

Objavljeno: 07.06.2018. 19:55 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Jug danas su lišili slobode pet lica, državljane Republike Albanije, koji su prethodno plovilima ilegalno prešli granicu sa našom državom na moru, a potom vršili nezakonit izlov ribe na našoj teritoriji. Nakon plaćenih kazni, lica su puštena dok je nezakonito izlovljena riba oduzeta.

Naime, službenici granične policije su danas, 07.06.2018. godine u periodu od 04,00 do 08,00 časova, prilikom obilaska državne granice na moru prema Albaniji, u blizini zajedničkog ušća, na oko 800 metara od granične linije, u našim teritorijalnim vodama zatekli tri plovila – pasare sa pet lica, državljanima Albanije. Ova lica su vršila ilegalan izlov ribe mrežama.

Zbog učinjenog prekršaja lica su lišena slobode i prekršajno kažnjena od strane granične policije za nezakonit prelazak državne granice na moru, kao prekršajno kažnjena i od strane inspektora za ribarstvo i marikulturu i od inspektora Lučke kapetanije, shodno Zakonu o moru. Nakon što su platili kaznu, lica su puštena a riba koji su nezakonito izlovili je oduzeta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?