Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crnogorski tim za spašavanje od poplava sa upotrebom čamaca učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi „NEIFLEX 2018“ u Italiji

Objavljeno: 08.06.2018. 15:00 Autor: MUP

Tim za spašavanje od poplava sa upotrebom čamaca sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službi zaštite i spašavanja iz Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i opština Nikšić, Ulcinj i Kotor, učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi “NEIFLEX 2018”, koja se od 06. do 10. juna 2018. godine održava na širem području regije Veneto, u Republici Italiji.

Pored četiri predstavnika Direktorata za vanredne situacije koji su dio menadžmenta tima, Direktorat ima dva predstavnika u timu za kontrolu vježbe, jednog predstavnika u timu za evaluaciju vježbe, kao i jednog posmatrača vježbe.

Osim timova iz Italije i Crne Gore na terenskoj vježbi učestvuju i timovi za spašavanje od poplava iz Francuske, Slovenije, Srbije, Austrije i Ruske Federacije.

Glavni cilj vježbe je jačanje kapaciteta, operativne saradnje i interoperativnosti timova za spašavanje od poplava na terenu, kao i provjera podrške zemlje domaćina (HNS) i standardnih operativnih procedura.

Vježba se organizuje u okviru NEIFLEX projekta „Vježba spašavanja od poplava u sjevero-istočnom dijelu Italije“, koji se realizuje u sklopu Mehanizma za civilnu zaštitu Unije, a sprovode ga Odsjek za civilnu zaštitu Republike Italije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Austrije, Odsjek za civilnu zaštitu i pripremljenost na vanredne situacije MUP-a Republike Francuske i Uprava za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Republike Slovenije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?