Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora obezbijedila dodatnih 6,6 miliona eura donatorskih sredstava za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica

Objavljeno: 08.06.2018. 18:24 Autor: mrss

Na Skupštini donatora Regionalnog stambenog programa, koja je održana 6. i 7. juna 2018. u Zagrebu, odobrena su dva nova projekta za Crnu Goru: rekonstrukcija postojećih vojnih objekata -vojni kompleks Trebjesa za potrebe Doma za stara i invalidna lica u Nikšiću i gradnja 96 stambenih jedinica na Vrelima Ribničkim u Podgorici.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 8,7 miliona eura bez PDV-a od čega su donatorska sredstva 6,6 miliona eura. Nacionalna kontribucija se odnosi na izradu projektne dokumentacije, dodjelu zemljišta za gradnju i objekata za rekonstrukciju, kao i obezbjeđenje neophodne komunalne infrastrukture.

Korisnici projekata će biti najranjivije kategorije raseljenih i interno raseljenih lica, koji trenutno borave u kolektivim centrima ili neuslovnim objektima u privatnom vlasništvu. Na ovaj način biće obezbjeđen trajni smještaj za oko 200 najugroženijih porodica.

Predviđeno je da navedeni projekti budu realizovani do kraja 2020. godine.

Do sada je odobreno ukupno 22,6 miliona eura sredstava granta, a stambena rješenja je već dobilo 250 porodica. Crna Gora će nastaviti sa uspješnim sprovodjenjem postojećih i planiranjem novih projekta.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja izražava zahvalnost donatorima, Evropskoj komisiji, Razvojnoj banci Savjeta Evrope, UNHRC-u, OEBS-u, partnerskom zemljama i drugim brojnim saradnicima u implementaciji Regionalnog stambenog programa.

 

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?