Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konkurs za nagrade iz oblasti prirodnih nauka u okviru programa L’Oréal-UNESCO za žene u nauci

Objavljeno: 08.06.2018. 19:27 Autor: Ministarstvo kulture
Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO obavještava sve zainteresovane kandidatkinje da je objavljen konkurs za nagrade u okviru programa L’Oréal-UNESCO za žene u nauci u okviru ciklusa za 2019. godinu. Po prvi put će u ovom ciklusu biti izabrano 5 izvanrednih naučnih istraživačica u oblasti fizičkih nauka, matematike i kompjuterskih nauka. Svaka od pet laureata dobiće nagradu u iznosu od po 100.000,00 € (sto hiljada eura) za značajan doprinos unapređenju naučnih istraživanja. Nagrade će biti dodijeljene na ceremoniji u martu 2019. godine. 

Program L’Oréal-UNESCO za žene u nauci osnovan je 1998. godine i od tada je proglasio 102 laureata, među kojima su neke od dobitnica Nobelove nagrade.
Kandidature se podnose online, putem internet platforme dostupne na sljedećem linku: www.forwomeninscience.com . Finalni rok za prijavu je 29. jun 2018. godine. 

Pravila nominacije su sljedeća:

1. Da bi nominacija bila legitimna, ne smije biti predložena za sebe ili za članove sopstvene porodice;

2. Kandidatura mora biti dostavljena napismeno, putem internet platforme, od strane eminentnih naučnika;

3. Timovi/grupe naučnica ne mogu biti predmet kandidature;

4. Kvalifikovani predlagači mogu biti:
• rektori univerziteta ili direktori naučnih institucija,
• članovi akademija nauka ili drugih nacionalnih naučnih institucija,
• šefovi katedri za istraživanja,
• redovni profesori i asistenti,
• prethodni laureati ove nagrade,
• doktori nauka.

5. Prihvatljive kandidature odnose se na naučnice koje su po svojoj izvrsnosti prepoznate u međunarodnoj naučnoj zajednici, koje aktivno učestvuju u istraživanjima u oblasti fizičkih nauka, matematike i kompjuterskih nauka, te koje nijesu direktno i lično uključene u ovaj program kao članice žirija ili na bilo koji drugi način, u bilo kojoj državi.

Međunarodni žiri će razmatrati prijave dostavljene isključivo putem platforme, do utvrđenog roka. Prijave dostavljene sa zakašnjenjem ili u bilo drugoj kojoj formi izuzev propisane, neće se uzimati u obzir.

Za više informacija možete kontaktirati Milicu Nikolić, generalnu sekretarku Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO: +382 41 232 599 ili na e-mail milica.nikolic@mku.gov.me .

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?