Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore spremni za predstojeću požarnu sezonu

Objavljeno: 08.06.2018. 20:27 Autor: MUP

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održan sastanak predstavnika Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore u cilju adekvatne pripreme i realizacije aktivnosti za predstojeću požarnu sezonu.

Na sastanku je analiziran nivo osposobljenosti i pripremljenosti pripadnika Vojske Crne Gore za aktivno učešće u pružanju pomoći civilnim strukturama u gašenju požara na otvorenom prostoru. Istaknuto je da su raspoloživi kapaciteti Vojske Crne Gore spremni za eventualno angažovanje, te da će biti angažovani shodno potrebama i situacijom na terenu, a u skladu sa utvrđenim procedurama i zakonskom regulativom.

Naročito je istaknuta dobra saradnja između Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore u svim dosadašnjim aktivnostima (ekstremne-meteorološke pojave, poplave, požari na otvorenom prostoru), tako da je i današnji sastanak potvrda kontinuirane saradnje i odgovornog odnosa prema pitanjima iz oblasti zaštite i spašavanja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?