Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao upozorenje nadležnim službama zbog najavljenih meteoroloških prilika

Objavljeno: 08.06.2018. 23:35 Autor: MUP
Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će tokom noći u petak na subotu (08.06. na 09.06.2018.), kao i u subotu ujutru i prijepodne (09.06.2018.) ciklonska aktivnost u južnom Jadranu usloviti loše vremenske prilike u našoj zemlji, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama. Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, te kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume. U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?