Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Cetinje: Lišena slobode dva lica; spriječena likvidacija pripadnika OKG

Objavljeno: 08.06.2018. 23:51 Autor: UP
UP

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, nakon intenzivnih aktivnosti koje su preduzete u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije i drugim oranizacionim jednicama policije i u koordinaciji sa VDT u Podgorici, identifikovali i danas lišili slobode dva lica, osumnjičena da su počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Radi se o I.J. (35) i N.V. (26) iz Cetinja koji su osumnjičeni da su u sobi hotela Grand u Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, u namjeri da se ova sredstva upotrijebe za lišenje života pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Naime, službenici OB Cetinje su, postupajući shodno operativnim saznanjima, 19. maja 2018. godine oko 20,45 časova u jednoj sobi hotela Grand u Cetinju pronašli i oduzeli automatsku pušku „Heckler & Koch“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 mm, eksploziv i dvije silikonske maske za lice. Navedene stvari i predmeti su se nalazili u dva ranca.

Nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji službenika OB Cetinje i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, te izvršenih vještačenja u Forenzičkom centru, danas su, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišena slobode pomenuta lica – muško lice I.J. i žensko lice N.V.

Policijski službenici su, otkrivanjem i oduzimanjem sredstava za izvršenje ubistva kao i lišenjem slobode ova dva lica, spriječili ubistvo koje je bilo planirano.

Sumnja se da su ova dva lica pokušali da liše života pripadnika organizovane kriminalne grupe (OKG) na način što su u sobu u hotelu Grand donijeli i sakrili sredstva za izvršenje ovog krivičnog djela koja su bila planirana za izvršenje ubistva.

Osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama i biće, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Službenici OB Cetinje u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama policije preduzimaju dalje aktivnosti u cilju identifikovanja ostalih lica involviranih u planiranje i izvršenje ovog krivičnog djela odnosno potpunog rasvjetljavanja događaja za koji postoji sumnja da je povezan sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa. Policijsko – tužilačke aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela povezanih sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

UP
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?