Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović borave u Kini

Objavljeno: 10.06.2018. 17:19 Autor: MSP

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović, borave u Kini, na poziv organizatora devetog Međunarodnog foruma za investicije i građevinu, koji se već tradicionalno održava u kineskoj pokrajini Makao.

Na ovom impozantnom skupu učestvuju predstavnici iz 65 država, premijeri, ministri, predstavnici finansijskih institucija, raznih privrednih sektora, među kojima su najbrojniji predstavnici građevinskih firmi, koje se posebno bave izgradnjom objekata infrastrukture.

Na skupu na kojem je prisustvovalo oko 2000 učesnika, ministar Nurković i savjetnik premijera Beratović, sastali su se sa više delegacija i predstavnika raznih preduzeća, koja su zainteresovana da investiraju i grade objekte infrastrukture u zemlje jugoistočne Evrope, između ostalih i u Crnu Goru, za koju su pokazali posebno interesovanje.

Resorni ministar i savjetnik premijera obavili su niz razgovara, a posebno su izdvojili razgovore obavljene sa predstavnicima više sektorskih udruženja iz kineske pokrajine Guan Don, koja je među najbogatijim i ekonomski najrazvijenijim regionima u Kini, a broji oko 120 miliona stanovnika i raspolaže sa ogromnim novcem za ulaganja u različite sektore.

Posebno su pokazali interesovanje za ulaganje u proizvodnju električne energije, turizam, objekte putne infrastrukture, luke i dr. Najavili su skoru posjetu Crnoj Gori i tom prilikom će konkretizovati interesovanja, saopšteno je tokom razgovora.

Predstavnici su Nurkovića i Beratovića informisali, da neke od kompanija iz njihovih udruženja već investiraju kapital u neke projekte u BiH, vode intenzivne razgovore oko investiranja u Srbiju, a ne manje interesovanje su pokazali i za ulaganja u Crnu Goru.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?