Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Drljević: U reforme jačim intenzitetom

Objavljeno: 25.05.2018. 20:05 Autor: KEI
Novoizabrani glavni pregovarač Crne Gore s Evropskom unijom Aleksandar Drljević kazao je da će prioritet biti nastavljanje reformi jačim intenzitetom, kako bi se ispunili standardi za ulazak naše zemlje u EU.

"Crna Gora je sprovela brojne reforme, to je prepoznato kroz izvještaj Evropske komisije, ali su prepoznate i određene oblasti u kojima trebamo da se više fokusiramo i dodatno intenziviramo sprovođenje reformi, kako bi ih, u doglednom vremenu, doveli do kraja i omogućili da Crna Gora postane punopravna članica, čiji građani uživaju u blagodetima Unije", rekao je Drljević gostujući u Dnevniku TVCG.

On je istakao da su oblasti na koje je Izvještaj Evropske komisije stavio poseban fokus jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i jačanje administrativnih kapaciteta i uvođenje određenih procedura.

Drljević je poručio da se 2018. može nazvati "evropskom godinom", a naglasio je i važnost samita u Sofiji.

"Nakon 15 godina, Zapadni Balkan se našao u fokusu EU. Imali smo na jednom mjestu visoke zvaničnike država članica i Zapadnog Balkana, što je dobar signal da nastavimo evropskim putem", rekao je on.

Gostovanje glavnog pregovarača u Dnevniku RTCG možete pogledati ovdje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?