Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora još posvećenije u reformu vladavine prava

Objavljeno: 30.05.2018. 20:24 Autor: KEI
Crna Gora će u narednom periodu intenzivirati rad kako bi uspješno dovršila reformske procese u svim oblastima, posebno na polju vladavine prava, rekao je glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom, Aleksandar Drljević, izrazivši očekivanje da će dosadašnji napori u pregovorima biti prepoznati i nagrađeni na Međuvladinoj konferenciji u junu.

Drljević je primio danas delegaciju Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske, koju predvodi predsjednik Odbora, Kristian Vigenin.

KEI

Glavni pregovarač je, tokom razgovora sa bugarskom delegacijom, istakao da je evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana osnažena tokom bugarskog predsjedavanja, ali i naglasio da, osim snažne političke volje, posvećenosti reformama i dobrim rezultatima na unutrašnjem planu, dinamika pregovaračkog procesa zavisi i od podrške i situacije u samoj Uniji.

Predsjednik Odbora Vigenin je poručio da je budućnost Zapadnog Balkana u EU i prenio spremnost za nastavak intenzivne saradnje na svim poljima s ciljem daljeg napredovanja Crne Gore prema članstvu.

Vigenin je istakao da se Bugarska zalaže za individualni napredak prema članstvu, u skladu sa ostvarenim rezultatima i ocijenio da je 2025. realan datum pristupanja Crne Gore Uniji, imajući u vidu ostvareni dosadašnji napredak i snažnu posvećenost reformama. Ohrabrio je Crnu Goru da nastavi sa već započetim reformama u svim oblastima, poručivši da je to najbolji put ka dostizanju evropskog kvaliteta života i što skorijoj integraciji u EU.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?