Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Osma Regionalna IPA konferencija iz oblasti javnih nabavki

Objavljeno: 12.06.2018. 18:51 Autor: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Darko Radunović otvoriće sjutra u 09:45 časova Osmu Regionalnu IPA konferenciju iz oblasti javnih nabavki, koja se u organizaciji Uprave za javne nabavke i SIGMA-e (Podrška unapređenju sistema državne uprave u zemljama Istočne i Centralne Evrope) održava 13. i 14. juna u hotelu Splendid u Bečićima. Uvodno izlaganje imaće i šef Jedinice za pristup tržištima nabavki u Evropskoj Komisiji Bonifacio Garcia-Porras, kao i Erika Bozzay, visoka savjetnica za politiku SIGMA-e.

 

U okviru panel diskusije o ključnim prioritetima za razvoj okvira održivog sistema javnih nabavki govoriće direktor Uprave za javne nabavke, Mersad Mujević, direktorica Uprave za javne nabavke Litvanije, Diana Vilyte  i predstavnik Evropske Komisije, Bonifacio Garcia-Porass. Prvog dana konferencije biće održane i panel diskusije o profesionalizaciji i racionalizaciji procesa javnih nabavki kroz praktične primjere iz SIGMA dokumenata.

 

Narednog dana konferencije panelisti će diskutovati na teme o izgradnji kapaciteta centralizovanih nabavki i mogućnostima i izazovima u sistemu elektronskih nabavki.

 

Na konferenciji će učesnicima biti prezentovan pregled najskorijih dešavanja i trendova u sistemu javnih nabavki EU, kao i postignuća i izazovi u regionu, što je i glavni cilj. Ovaj događaj će obezbijediti platformu za formalnu i neformalnu razmjenu iskustava među SIGMA IPA (Instrument za pred-pristupnu pomoć) partnerima, Evropskom komisijom (EK) i zemljama članicama EU. Ključni zvaničnici u javnim nabavkama iz regiona će steći bolje razumijevanje o načinu na koji zemlje članice EU sprovode i koriste nove postupke i instrumente iz Direktiva o javnim nabavkama EU iz 2014. godine.

 

Agendu konferencije možete preuzeti ovdje:8th IPA Regional_ Final agenda_24052018 %281%29.docx

 

 

PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?