Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković na sajmu naoružanja “Eurosatory 2018”

Objavljeno: 12.06.2018. 19:19 Autor: mod

Ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković, posjetio je sajam naoružanja „Eurosatory 2018“, koji organizuje francusko Udruženje proizvođača vojne opreme (GICAT), a održava se u periodu od 11. do 15. juna 2018. godine, u blizini Pariza, Francuska Republika. 

Ovaj događaj se održava svake druge godine, i važi za jedan od najvećih međunarodnih događaja odbrambene i bezbjednosne industrije, koji je posvećen naoružanju kopnene vojske i protiv-vazdušne odbrane. Očekuje se veća posjećenost sajmu nego na prethodnom, održanom 2016.godine, na kojem je bilo prisutno 1.571 izlagača, 57.024 posjetilaca, kao i 212 zvaničnih delegacija iz 94 zemlje, koje su vodili ministri odbrane i unutrašnjih poslova, načelnici generalštaba, direktori za naoružanje i ostali visoki zvaničnici, a sva dešavanja je ispratilo oko 750 svjetskih medija.

Bošković se tom prilikom susreo sa predstavnicima prestižnih kompanija i razgovarao o mogućoj saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore.
U fokusu je oprema za koju država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva i druge proizvode iz domena odbrambene industrije koji su neophodni za unaprijeđenje kapaciteta naše Vojske.

Tokom posjete Parizu, ministar Bošković će imati zvaničan susret sa ministarkom Vojske Francuske, g-đom Florens Parli, što će predstavljati priliku za razmatranje modaliteta za intenziviranje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane kao i razmjenu mišljenja o aktuelnim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama u međunarodnoj zajednici.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?