Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Podnijeta krivična prijava protiv vlasnika psa nakon što je pas ujedima nanio teške tjelesne povrede sedmogodišnjem dječaku

Objavljeno: 13.06.2018. 20:19 Autor: UP
S obzirom na tekstove koji su se danas pojavili u medijima a u vezi sa napadom vlasničkog psa na sedmogodišnjeg dječaka, i zbog daljeg interesovanja medija za ovu temu, obavještavamo vas sljedeće:

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon prikupljenih obavještenja i izvršenog uviđaja i nakon konsultacija sa nadležnim tužiocu, tom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv vlasnika psa koji je napao dječaka i tom prilikom mu nanio teške tjelesne povredem, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti. Dječaku je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore.

Naime, Dežurna služba CB Podgorica je, 11.06.2018. godine oko 19,30 časova, obaviještena od strane zaposlenih Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da je iz njihove ustanove u Urgentni blok transportovan sedmogodišnji dječak sa povredama koje su nastale kao posljedica ujeda psa. Dječaku je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku i tom prilikom su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice.

Kriminalističkom obradom službenici CB Podgorica su došli do saznanja da se povrijeđeni dječak oko 19,00 časova, u ulici Jovana Joza Vukčevića u Podgorici, sa drugovima igrao na travnatoj površini – livadi i tom prilikom ušao u domet psa, koji je bio vezan sajlom dužine šest metara, a koja se nalazila u neograđenom dijelu, u sklopu livade na kojoj su se djeca igrala. Tom prilikom pas je napao sedmogodišnjeg dječaka nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Istog dana, u službene prostorije CB Podgorica pristupio je vlasnik psa M.B, koji je prethodno psa uklonio sa navedene lokacije i izmjestio ga na mjesto gdje nema pristup drugim ljudima. Od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina.

Na lice mjesta u ulici Jovana Joza Vukčevića, kao i u ulici Prištinskoj, gdje je M.B. odveo psa nakon događaja, su pristupili službenici Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku i uviđaje koji su fotografisali lice mjesta. U prostorijama CB Podgorica od očevidaca ovog događaja prikupljena su obavještenja.

U vezi sa ovim događajem službenici CB Podgorica su, 11.06.2018. godine, obavili konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelo izazivanje opšte opasnosti i naložio da se protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio predmetno krivično djelo. S tim u vezi, policijski službenici su, 13.06.2018. godine, tom tužiocu podnijeli protiv M.B. krivičnu prijavu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?