Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Pretresom pronađeno oružje i municija u ilegalnom posjedu, kao i marihuana; protiv osumnjičenog krivična prijava

Objavljeno: 14.06.2018. 20:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli dvije lovačke puške, lovački karabin, pištolj, startni pištolj, municiju i marihuanu. Protiv osumnjičenog lica podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici CB Bar su, raspolažući operativnim podacima, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres porodične kuće M.Ž. (40) iz Bara. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku tzv. bokericu kalibra 12x70, lovačku pušku marke „Zastava M80“ kalibra 12 mm, pištolj marke „Bereta“ kalibra 9mm, lovački karabin „Zastava“ kalibra 7x64, startni pištolj marke „Bruni Mod 92“ kalibra 9mm, kao i 37 komada municije kalibra 12mm i jedan karabinski metak kalibra 7x64, u ilegalnom posjedu. Takođe pretresom je pronađena i biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna težine 29,4 grama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je naložio da se protiv M.Ž. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se u vezi sa pronađenom drogom naknadno izjasniti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?