Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prezentacija Izvještaja o funkcionalnoj analizi

Objavljeno: 15.06.2018. 20:39 Autor: MJU

U okviru aktivnosti "Snažne institucije u funkciji moderne javne uprave", predstavnici Svjetske banke su, nakon realizovanog pilot projekta izrade Funkcionalne analize Ministarstva javne uprave i Uprave za kadrove, danas predstavili Izvještaj o funkcionalnoj analizi.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović zahvalila se timu Svjetske banke na kvalitetno pripremljenoj analizi, istakavši da Ministarstvo javne uprave i Vlada Crne Gore, prepoznajući značaj ove analize u sveukupnom procesu reforme javne uprave, nastavljaju da rade na daljem unapređenju funkcionalnosti javne uprave i optimizaciji na državnom i lokalnom nivou,

Naglašen je već, prepoznat značaj novih zakona koje na nacionalnom nivou treba donijeti i ukazano je na akivnosti koje će se preduzeti saglasno implementaciji postojećih zakonskih rješenja pripremljenih u skladu s definisanim standardima i datim preporukama.

Predstavnici Svjetske banke su kroz izvještaj iznijeli ključne preporuke u cilju dalje realizacije aktivnosti, s akcentom na organizaciono i kadrovsko uređenje, unapređenje akata o sistematizaciji, kao i na metodološki pristup u kontekstu daljih aktivnosti. Prezentirani su ciljevi funkcionalne analize, principi kojima se analiza rukovodi i dat pregled analize podataka za potrebe funkcionalne analize.

Funkcionalna analiza je, kroz kvalitet mjera koje nudi i predloge za unapređenje i postizanje ciljeva, kao i kroz predloženi metodološki model, prepoznata i kao primjer za ostale institucije u vidu smjernica na koji način raditi na daljim aktivnostima na izradi metodologije funkcionalne analize,

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?