Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održani infodani za H2020 Marija Kiri - Individualne stipendije

Objavljeno: 18.06.2018. 22:20 Autor: Ministarstvo nauke
Infodani za Marija Sklodovska Kiri akcije na temu poziva „Individualne stipendije“ održani su na Univerzitetu Mediteran 15. juna i na Univerzitetu Crne Gore 18. juna 2018. godine.

Ministarstvo naukeOvaj poziv je već predstavljen u februaru 2018. godine i trenutno se nalazimo na polovini perioda otvorenog za prijavljivanje. Nacionalne kontakt osobe za Marija Sklodovska Kiri Akcije u okviru EU Okvirnog programa za istraživanja i inovacije „Horizont 2020“, Filip Petrović i Marijeta Barjaktarović Lanzardi, predstavili su vrste individualnih stipendija i uslove za prijavljivanje, stavljajući fokus na način predstavljanja istraživača, njihovog istraživačkog rada i projektnih ideja prilikom traženja institucija domaćina, te ukazali na optimalne instumente povezivanja, kao i na detalje Prijavnog formulara.

Događaj su posjetili iskusni istraživači, koji su se već upoznali sa detaljima poziva, kao i kandidati koji su tokom prošlih godina pokušavali da se prijave. Njihova pitanja uglavnom su bila usmjerena na detalje saradnje sa mentorom tokom procesa pripreme projektne prijave, kao i uticaj koji bi stipendija trebalo da ima u kontekstu napretka u karijeri istraživača.

Uz to, ovo je bila odlična prilika da zainteresovani razgovaraju sa kontakt osobama o detaljima pojedinih poziva institucija koje su izrazile interesovanje da budu institucija domaćin, finansijskom aspektu upravljanja stipendijom, te specifičnim segmentima Prijavnog formulara.

Podsjećamo, Evropska komisija je objavila ovaj poziv 12. aprila 2018. godine. Sve potrebne informacije, kao i prezentaciju, možete pogledati na sljedećoj veb stranici: http://www.mna.gov.me/ministarstvo/Horizont2020/183948/H2020-Marija-Sklodovska-Kiri-Akcije-Poziv-za-Individualne-stipendije-otvoren.html

Dan najboljih praksi biće održan tokom jula 2018. godine, tako da pozivamo zainteresovane kandidate da redovno prate veb stranicu Ministarstva nauke.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?