Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pejanović-Davije: Usaglašeno djelovanje kao adekvatan odgovor na transnacionalne izazove

Objavljeno: 19.06.2018. 15:02 Autor: MUP
Ministarstvo unutrašnjih poslova i OEBS u kontinuitetu ostvaruju dobru i kvalitetnu saradnju, a u narednom periodu fokus će biti na implementaciji API (Advanced Passenger Information) sistema, poručeno je sa današnjeg sastanka delegacije MUP-a, koju je predvodio državni sekretar Dragan Pejanović, sa ambasadorkom Mariz Davije, šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Robertom Kučarskim, menadžerom programa za bezbjednosnu saradnju i upravljanje Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Državni sekretar Pejanović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim uspješno realizovanim projektima i istakao da su podsticaj za nastavak saradnje, koja će doprinijeti kvalitetnom odgovoru na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje. Ovom prilikom je informisao sagovornike da je u toku formiranje međuresorske radne grupe koju će činiti predstavnici svih relevantnih institucija, a koja će biti zadužena za implementaciju API sistema u normativnom, organizacionom i tehničkom smislu.

Ambasadorka Davije je istakla važnost ovog projekta i uvjerenje da će se sprovesti u skladu sa predviđenom mapom puta i poručila da će Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastaviti da pruža punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se ispunile obaveze predviđene evropskom agendom.

Sagovornici su se saglasili da se samo zajedničkim, usaglašenim djelovanjem može dati adekvatan odgovor na transnacionalne izazove koji su manifestuju kroz različite forme i u tom smislu istakli da je potrebno nastaviti sa aktivnostima na planu jačanja bezbjednosti granica, borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, ilegalnih migracija i drugih savremenih prijetnji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?