Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

OBAVJEŠTENJE: Tretiranje palmi – Budva

Obavještavamo javnost da će d.o.o „Agrobest„ vršiti preventivno tretiranje palmi na teritoriji opštine Budva, 20.06.2018. godine.

Tretiranje će se vršiti palmama u vlasništvu pravnog lica ,,Stratex Management“ ZAVALA, Budva -   20 palmi.   
    
Preventivno tretiranje palmi je hitna fitosanitarna mjera, koja se sprovodi u borbi protiv crvenog surlaša palmi i u cilju sprovođenja Akcionog plana za eradikaciju i subijanje crvenog surlaša palmi - Rhynchophorus ferrugineus (br. 320/16-0101-332 od 7.aprila 2016) u skladu sa Pravilnikom o fitosanitarnim mjerama za sprječavanje unošenja, širenja i suzbijanje Rhynchophorus ferrugineus (Oliver) ("Sl.list CG" br.54/12) i Naredbom o sprovođenju hitnih fitosanitarnih mjera radi sprječavanja širenja i suzbijanja crvenog surlaša palmi Rhynchophorus ferrugineus ("Sl.list CG"br.18/15).

Tretiranje će se vršiti insekticidom Nurel-d a.m. hlorpirifos, radna karenca 1 dan.

Upozoravamo građane u blizini navedene lokacije da za vrijeme tretiranja ne dodiruju palme i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini.

Takođe se obavještavaju držaoci pčela da u području 2 km od tretiranih palmi preduzmu odgovarajuće mjere zaštite pčelinjih društava.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?