Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana druga pripremna obuka za ABA tehničare

Objavljeno: 22.06.2018. 14:25 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U Resursnom centru "1.jun", 21. juna održana je druga pripremna obuka za ABA tehničare. Tema obuke je bila "Postavljanje ciljeva u ABA pristupu".

Nakon što je za kadar RC „1. jun“ najprije organizovan informativni seminar uslijedio je niz pripremnih radionica nakon kojih će uslijediti napredna obuka za ABA tehničare.

Tokom druge pripremne radionice učesnici su ovladali instrumentima (upitnike,skale) koji se koriste za procjenu đeteta i postavljanje mjerljivih ciljeva za njegov dalji razvoj i napredak.

U pitanju je procjena bazičnih vještina jezika i ucenja na osnovu kojih se koncipiraju mjere i aktivnosti za ranu intervenciju. Potom procjena svakodnevnih živitnih vještina, oblasti u kojima postoje prepreke u učenju, a na osnovu kojih se postavljaju mjere za sticanje vještine potrebnih za pripremu đeteta za školu i tranziciju iz vrtića.

Obuku za ABA tehničare vodila je Rea Vuksan, međunarodni licencirani ABA ekspert.

Program je podržan kroz saradnju sa Fondacijom “Margit Nielsen” iz Danske.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?