Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šavnik: Pronađeni i oduzeti puška i municija u ilegalnom posjedu; protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava

Objavljeno: 22.06.2018. 15:11 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih informacija, prilikom pretresa pronašli i oduzeli pušku i municiju u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Jednom licu otkazan je boravak na teritoriji Crne Gore zbog nelegalnog boravka.

Niame, službenici OB Šavnik su, 20.06.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, a uz prethodne konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, izvršili pretres porodnične kuće i drugih objekata u mjestu Tušina koje koristi D.Č. (38) iz Beograda. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku M48 kalibra 7,9mm, 26 metaka kalibra 7,9 mm i četiri metka kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv D.Č. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, prilikom preduzimanja službenih radnji u vezi sa navedenim djelom, u porodičnoj kući koju koristi D.Č. zatečena je A.B. (24) iz Hrvatske, koja je nelegalno boravila na teritoriji Crne Gore. Ona je privedena inspektoru za strance Centra bezbjednosti Nikšić, nakon čega je za nju donijeto rješenje o otkazu boravka i zabrana ulaska u Crnu Goru narednih 6 mjeseci.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?