Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Briselu održan forum: Porodična zaštita i briga zajednice za djecu širom Evrope

Objavljeno: 22.06.2018. 18:52 Autor: mrss

Greneralni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu mr Goran Kuševija boravio je u Briselu gdje je učestvovao je na Forumu: Porodična zaštita i briga zajednice za djecu širom Evrope.

Forum su organizovali bugarsko predsjedništvo Savjeta Evropske unije, Regionalna kancelarija UNICEF-a za Evropu i središnju Aziju i Evropska komisija.

Evropski socijalni fond će i u narednom periodu nastaviti da podržava deinstitucionalizaciju kada su u pitanju djeca u svim državama članicama i zemljama pristupnicama i Evropska zajednica će primijeniti te uslove u svoje politike.

Delegacija Crne Gore predstavila je uspješne rezultate sveobuhvatne reforme sistema dječije zaštite, a kao jedan od najznačajnijih rezultata je navedeno da nema djece uzrasta od 0 do 3 godine starosti u velikim rezidencijalnim institucijama i da je za 45% smanjen ukupni broj djece u rezidencijalnim institucijama (za period od 2010. do 2018. g.).

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?