Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ekspertska misija EU za vanjske granice u posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 22.06.2018. 20:48 Autor: KEI
Ekspertska misija Evropske unije na temu vanjskih granica boraviće u Crnoj Gori od 25. do 29. juna. Misiju će, kao i prethodnih godina, predvoditi nezavisni ekspert iz Finske.

Članovi ekspertske misije će tokom boravka u Crnoj Gori održati niz sastanaka s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora granične policije, s ciljem procjene napretka koji je Crna Gora ostvarila na polju usklađivanja s pravnom tekovinom EU u dijelu integrisanog upravljanja granicom, a sve u kontekstu ispunjavanja privremenih mjerila u ovoj oblasti.

U svijetlu nedavnih migratornih kretanja i mogućih bezbjednosnih izazova, tokom misije će biti organizovane i posjete graničnim prelazima sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, kojom prilikom će biti razmotreno pitanje saradnje između Crne Gore i susjednih zemalja u pogledu nadzora i bezbjednosti na granici.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?