Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan XII godišnji sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima; međunarodna policijska saradnja ocijenjena profesionalnom i kvalitetnom

UP

Danas je u Podgorici, u organizaciji Uprave policije MUP-a, održan Dvanaesti godišnji sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima.

Sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima, angažovanim u ambasadama zaduženim za Crnu Goru na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi, otvorili su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i vd direktor Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović.

Nakon izlaganja ministra Nuhodžića i vd direktora Damjanovića, na radnom dijelu sastanka rezultate iz domena policijske nadležnosti u prethodnih godinu dana predstavili su pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, rukovodilac Odsjeka za granične provjere u Sektoru granične policije Petar Šestović i rukovodilac Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE Dejan Đurović.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Uprave policije MUP-a sa policijskim atašeima i oficirima za vezu kvalitetna, profesionalna i efikasna, sa konkretnim rezultatima u uspješnom sprovođenju policijskih operacija, posebno iz oblasti borbe protiv krijumčarenja i zloupotreba narkotika, otkrivanja i suzbijanja prekograničnog i organizovanog međunarodnog kriminala i pronalaženja lica za kojima se traga na međunarodnom nivou.

Oficiri za vezu i policijski atašei su izrazili zadovoljstvo saradnjom sa Upravom policije i izrazili takođe spremnost da našoj policiji i dalje pružaju punu podršku, kroz operativnu saradnju, neposrednu komunikaciju i razmjenu relevatnih informacija.

Na sastanku je učestvovalo 34 policijskih atašea, oficira za vezu i predstavnika međunarodnih organizacija.

UP


Video snimak izlaganja ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića možete preuzeti OVDJE
Video snimak izlaganja vd direktora Uprave policije Veska Damjanovića možete preuzeti OVDJE

Tekst izlaganja ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića možete preuzeti OVDJE
Tekst izlaganja vd direktora Uprave policije Veska Damjanovića možete preuzeti OVDJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?