Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Nurković Sajid: Kontinuirana saradnja Crne Gore i Kraljevine Maroka

Objavljeno: 22.06.2018. 15:06 Autor: MSP

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se juče u Vili Gorica sa Mohamedom Sajidom, ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroka koji boravi u Crnoj Gori. 

Ovaj sastanak je znak kontinuirane saradnje između dvije države, a imao je za cilj dalju konkretizaciju aktivnosti vezanih za Sporazum o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja između Crne Gore i Kraljevine Maroko. Naime, od posljednjeg razgovora sa ministrom Sajidom koji je održan 18. septembra 2017. godine do sada, operativni timovi iz oblasti vazdušnog saobraćaja su aktivno radili na usaglašavanju teksta Sporazuma. Ovom prilikom, oba ministra su naglasila posvećenost svojih saradnika ovom zadatku, ističući zadovoljstvo što je tekst Sporazuma usaglašen. Poslije internih Vladinih procedura obje države u predstojećem periodu, Sporazum će biti potpisan.  

Ministar Nurković je sa svojim kolegom ministrom Sajidom podijelio i utiske sa Crans Montana Foruma koji je organizovan pod pokroviteljstvom kralja Muhameda VI, a koji je održan u Dakhli, od 15. do 20. marta 2018. godine, kao i sa bilateralnog sastanka održanog u Rabatu, na kojem je ministar Nurković razgovarao o unapređenju saradnje između dvije države u oblasti pomorstva sa ministrom za opremu, transport, logistiku i vode Kraljevine Maroko, Abdelkader Amarom. Dva ministra su ovom prilikom razgovarala o predstojećim aktivnostima vezanim za potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti pomorskog saobraćaja, na kojem se kontinuirano radi.

S obzirom na to da se ove nedelje u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto organizuje Marokanska nedelja zanatlija u Podgorici, ministar Sajid je iskoristio priliku da pozove kolegu ministra Nurkovića da prisustvuje otvaranju, ali i da ga upozna sa aktivnostima koje predstoje u toku ove manifestacije, tokom koje će marokanske zanatlije prikazati svoje proizvode, muziku i nacionalnu kuhinju stanovnicima Crne Gore. Događaj se organizuje u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Maroka i Glavnim gradom Podgorica.

Ministar Nurković je poželio uspjeh kolegi ministru Sajidu na manifestaciji, a oba ministra su izrazila posvećenost produbljivanju i daljem unapređenju dobrih odnosa između Crne Gore i Kraljevine Maroko, kako u oblasti saobraćaja tako i u drugim oblastima od značaja za dvije države.

Ministra Nurkovića su ovom prilikom pratili državni sekretar Muamer Hajdarpašić i generalni direktor Direktorata za vazdušni saobraćaj Zoran Kostić.

 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?