Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obilježavanje Međunarodnog dana javne uprave

Objavljeno: 23.06.2018. 16:00 Autor: MJU

Ministarstvo javne uprave, u saradnji sa Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori obilježiće u ponedjeljak, 25. juna Međunarodni dan javne uprave.

U uvodnom dijelu skupa govoriće ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i stalna koordinatorka Sistema UN i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori, Fiona Mekluni.

Skup će se održati UN Eko zgradi (Ul.Stanka Dragojevića bb) u Podgorici, sa početkom u 13 časova.

Nakon uvodnih izlaganja uslijediće panel diskusija na temu “Javna uprava po mjeri građana”.

Skupština Ujedinjenih nacija 2002. godine proglasila je 23. jun kao Međunarodni dan javne uprave. Obilježavanjem Dana javne uprave želi se ukazati na značaj i doprinos javne administracije u razvoju društva i zajednice, na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou Cilj je da se promovišu principi i vrijednosti na kojima počiva rad javne uprave, afirmiše uloga i doprinos javnih službenika u stvaranju efikasne i odgovorne javne uprave, kao i da se ohrabre mladi ljudi za razvijanje karijere u javnom sektoru. 

Ministarstvo javne uprave

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?