Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Marakeš: Nastavak saradnje na uspostavljanju One Stop Shop centara u Crnoj Gori

Objavljeno: 23.06.2018. 16:22 Autor: MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, u okviru UN Foruma za javne usluge u Marakešu sastala se sa predsjednikom Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije pod predsjednikom Azerbejdžanske Republike (ASAN), Ulvi Mehdijevim.

Ministarka Pribilović je kazala da je otvaranje One stop shop centara u Crnoj Gori jedna od najznačajnijih aktivnosti Ministarstva javne uprave na planu unapređenja javnih usluga po principu sve usluge na jednom mjestu. U tom smislu, ona je istakla značaj potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva javne uprave i ASAN-a o saradnji i uspostavljanju naprednog mehanizma pružanja javnih usluga, koji je potpisan prošle godine, a koji treba da doprinese otvaranju više one stop shop centara u Crnoj Gori („jedan šalter za sve“).

Sagovornici su istakli punu posvećenost obje strane, te dogovorili formiranje zajedničke radne grupe koja će pripremiti plan aktivnosti za realizaciju projekta uspostavljanja One stop shop-a u Crnoj Gori i pune implementacije Memoranduma.

Mehdijev je kazao da će ASAN pružiti maksimalnu podršku Crnoj Gori na uspostavljanju prvog konvencionalnog „one stop shop-a“ koji bi omogućio građanima da na jednom mjestu mogu dobiti sve usluge i dokumenta koja pružaju ili izdaju organi državne uprave i lokalne samoprave. U tom pravcu, dogovorena je i posjeta predstavnika Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije Crnoj Gori u julu.

ASAN centar je 2015. godine dobio nagradu Ujedinjenih nacija za najznačajnije unapređenje javnih usluga na svjetskom nivou. „ASAN “ centri obuhvataju više od 250 usluga na državnom i lokalnom nivou koji su fizički objedinjene na jednom mjestu, kao što su: izdavanje ličnih dokumenata, pasoša, dozvola boravka, ovjere dokumenata, registraciju civilnog statusa, registracije privrednih društava, obnove vozačke dozvole, bankarske i notarske usluge, plaćanje režijskih troškova i dr. 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?